Η ομάδα της Τροφούπολης παρουσιάζει στα παιδιά το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα με θέμα τη διατροφή και την αξία της διαφορετικότητας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη θεατρική παράσταση με τίτλο “Ταξίδι στην Τροφούπολη” καθώς και θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητικό παιχνίδι, εκπαίδευση, φαντασία, γνώσεις. Παρουσιάζει η θεατρική ομάδα της Τροφούπολης, την οποία απαρτίζουν δύο επαγγελματίες ηθοποιοί.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τροφούπολης παρουσιάζεται σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, από το 2012, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

“Ετοιμαστείτε, παιδιά,
για ένα μαγικό ταξίδι,
στην πιο γευστική πόλη του κόσμου!”

«Φρούτα, δημητριακά και γάλα, για να αρχίσει η τρεχάλα!
Όσπρια, ζυμαρικά, κρέας, ψάρι ή αυγά
και βεβαίως μια σαλάτα,
στο τραπέζι ορίστε φάτα!»

Μέσα από μία παράσταση–παραμύθι, τα παιδιά ταξιδεύουν στην Τροφούπολη και μαθαίνουν για τη σημασία της σωστής διατροφής (τη σημασία του πρωϊνού, πόσα γεύματα χρειαζόμαστε την ημέρα, υγιεινά σνακ για δεκατιανό, πόσα φρούτα και λαχανικά πρέπει να τρώμε κ.ά.). Πολύ γέλιο, αγωνία αλλά και πολλές γνώσεις.

Οι ήρωες είναι εμπνευσμένοι από το concept της Τροφούπολης. Η Καλή Τροφένια, η νεράιδα της υγιεινής διατροφής βοηθά και ενθαρρύνει τα παιδιά να τρέφονται υγιεινά  ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ο Τρίκακος, ο μάγος της ανθυγιεινής διατροφής, μισεί τις υγιεινές τροφές και θέλει να τις εξαφανίσει. Λέτε να τα καταφέρει; Και τι θα σημαίνει αυτό για τον Φατούλη, τον πρωταγωνιστή της ιστορίας μας αλλά και για όλους μας; Ο Φατούλης αντιπροσωπεύει ένα παχύσαρκο παιδί που προσπαθεί να ακολουθήσει τον υγιεινό τρόπο ζωής αλλά συχνά παρασύρεται από τις λιχουδιές του Μάγου Τρίκακου.

Ρόλος – κλειδί ο παπαγάλος αλλά και η σοφή κουκουβάγια!

Η διατροφική διαπαιδαγώγηση στην πιο διασκεδαστική της μορφή!

Παράλληλα τους περνάμε μηνύματα κατά του κοινωνικού ρατσισμού (bullying) απέναντι στα παιδιά που πάσχουν από διατροφικές ασθένειες όπως η παιδική παχυσαρκία, μέσα από τον κεντρικό μας ήρωα, Φατούλη.

Στο τέλος του προγράμματος θα μοιραστούν αναμνηστικά δώρα από την Τροφούπολη σε όλα τα παιδιά. (Δώρα: το 8σέλιδο έντυπο της Τροφούπολης με ζωγραφική και εκπαιδευτικά παιχνίδια βασισμένα στο πρόγραμμα μας και δείγμα οδοντόπαστας Frezyderm.)

Διάρκεια προγράμματος: 1 ώρα (30΄ παράσταση & 30΄ διαδραστικά παιχνίδια)

Eat healthy – Be fit – Stop bullying – Love Fatoulis

Επικοινωνία

Τεγέας 15, Αργυρούπολη, 164 52


2109956990


info@trofoupoli.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Εγγραφή στο Newsletter