Σοφία Κύργιου mini bio – Trofoupoli’s General Manager * Health, Fitness & Nutrition Marketing

Σοφία Κύργιου mini bio - Trofoupoli’s General Manager * Health, Fitness & Nutrition Marketing

Επιχειρείν: Η Σοφία Κύργιου είναι λάτρης της υγιεινής διατροφής και της άσκησης, οραματιζόταν ανέκαθεν έναν κόσμο με fit συνείδηση και υγιή παιδιά. Έτσι, αποφάσισε να αναπτύξει την πρωτότυπη ιδέα της διαιτολόγου μητέρας της, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά θα μυούνταν στη σωστή διατροφή και την άσκηση μέσα απ’ το παιχνίδι και τη διασκέδαση.

Την ονόμασε, λοιπόν, Τροφούπολη και το 2012 η υπέροχη αυτή ιδέα έλαβε σάρκα και οστά ως ο πρώτος εξειδικευμένος παιδότοπος με θέμα τη διατροφή και την άσκηση αλλά και το πιο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα διατροφής στην Ελλάδα για παιδιά 3-9 ετών, βασισμένο σε πρωτότυπα εκπαιδευτικά παιχνίδια και 50 μοναδικούς ήρωες κόμιξ, τους Διατροφούληδες και τους Τροφούληδες. 

Παρουσίαση Τροφούπολης (Trofoupoli Educational Playground)

Η Τροφούπολη είναι ο μοναδικός εξειδικευμένος εκπαιδευτικός παιδότοπος στην Ελλάδα με θέμα τη διατροφή.

Στόχος να ενημερώσει τα παιδιά για την αξία της ισορροπημένης διατροφής και της άσκησης και να τα μυήσει στον υγιεινό τρόπο ζωής μέσα από τη διασκέδαση και το παιχνίδι.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Τροφούπολης έχουν παρακολουθήσει περισσότερα από 85.000 παιδιά από το 2012 μέχρι σήμερα. Οι εκπαιδευτικές εκδόσεις της Τροφούπολης έχουν μοιραστεί δωρεάν σε περισσότερα από 200.000 παιδιά.

Παράλληλος στόχος της Τροφούπολης είναι η εξάλειψη του κοινωνικού ρατσισμού (bullying) απέναντι στα παιδιά που πάσχουν από διατροφικές ασθένειες (παιδική παχυσαρκία, παιδικός σακχαρώδης διαβήτης) μέσα από τους ήρωες Φατούλη, Γλυκούλα και Ζαχαρένιο, τρεις ήρωες που αντιπροσωπεύουν παιδιά που πάσχουν από παχυσαρκία και σακχαρώδη διαβήτη αντίστοιχα.

  • Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας
  • Επιδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Με πιστοποίηση του ΕΒΕΤΑΜ

Έκτοτε, παρακολούθησε ημερίδες για τη σωστή διατροφή, την ψυχολογία, τις διατροφικές ασθένειες και την άσκηση. 

Εκδόσεις: Οι εκδόσεις της Τροφούπολης σε μορφή κόμιξ (εκπαιδευτικό περιοδικό «Διατροφούληδες», Η Μάχη του Σακχάρου, Το πάρτι της Σουίτι, εκπαιδευτικό τροφο-μπλοκ Ιχνογραφίας) έχουν ξεπεράσει συνολικά τα 200.000 τεύχη και έχουν μοιραστεί δωρεάν σε παιδιά 3-12 ετών με στόχο να τα μυήσουν στον υγιεινό τρόπο ζωής.

Συγγραφή βιβλίων: Η μεγάλη αγάπη της για τα παιδιά και η εμπειρία της μέσα από την καθημερινή επαφή μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια, την οδήγησαν στην απόφαση συγγραφής μίας σειράς παιδικών παραμυθιών που θα συντροφεύει τα παιδιά, ψυχαγωγώντας τα αλλά και διαπαιδαγωγώντας τα διατροφικά, και όχι μόνο. 

Η Σοφία Κύργιου, υπέρμαχος του σεβασμού στη διαφορετικότητα και της σημασίας της ψυχικής υγείας, φιλοδοξεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του κοινωνικού ρατσισμού (bullying) απέναντι στα παιδιά που πάσχουν από διατροφικές ασθένειες (όπως παιδική παχυσαρκία, παιδικός σακχαρώδης διαβήτης) μέσα από διάφορες δράσεις. Η συγγραφή του πρώτου της παραμυθιού που κυκλοφόρησε το 2016, είναι μία από αυτές. Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Τροφούπολη» και κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική στα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι μάλιστα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου ως προτεινόμενο εκπαιδευτικό βιβλίο για τη βιβλιοθήκη δασκάλου-μαθητή!

Έχει ήδη ολοκληρώσει τη συγγραφή του 2ου βιβλίου της για παιδιά που σύντομα θα εκδοθεί.

Συνεργασίες: Έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας (Τοσίτσειο Αρσάκειο Εκάλης, Εκπαιδευτήρια Γείτονα και Κωστέα Γείτονα, Εράσμειος, Ελληνογερμανική, Εκπαιδευτήρια Δούκα, Λαμπίρη, Μαλλιάρα, Δελασάλ, St Paul, St Lawrence College, Ελληνογαλική σχολή, Ξενόπουλου και άλλα πολλά.) και σχεδόν με όλα τα δημόσια σχολεία απ’ όλες τις περιοχές Αττικής.

Συνεργάζεται επίσης με Δήμους. Κάποιοι από αυτούς είναι οι εξής: Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Κορωπί, Καλλιθέα, Άλιμος, Γαλάτσι, Μαρούσι, Ν. Ηράκλειο, Μέγαρα, Ακράτα.

Χορηγοί: Η Σοφία Κύργιου συνεργάζεται με εταιρείες στον τομέα διατροφής, στοματικής υγιεινής και fitness προωθώντας τα προϊόντα τους. Κάποιες από αυτές είναι η Frezyderm, η Garmin Hellas, η Ecolife, η Pelikan, το μέλι Μελίτης.

Διοργάνωση events: Το 2017 δημιούργησε το “Kids Nutrition Festival“, ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με θέμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΑΣΚΗΣΗ-ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ-ANTIBULLYING, το οποίο παρουσιάζει με την παιδαγωγική και θεατρική ομάδα της Τροφούπολης σε δήμους, σχολεία, κατασκηνώσεις και βιβλιοπωλεία. Το Kids Nutrition Festival έχουν παρακολουθήσει περισσότερα από 4.000 παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα.

Συγγραφή σεναρίου-σκηνοθεσία: To 2018 έγραψε και σκηνοθέτησε την 1η της παιδική θεατρική παράσταση και το 2019 τη 2η. Τις θεατρικές της παραστάσεις έχουν παρακολουθήσει περισσότερα από 2.000 παιδιά μέχρι σήμερα.

Social media: Στα social media μοιράζεται τις εμπειρίες της ως μαμά μαζί με μία μεγάλη κοινότητα μαμάδων, δημοσιεύοντας θρεπτικές συνταγές και προτάσεις για μια όμορφη ζωή με υγεία και πολλά χαμόγελα! (instagram: @sofia_kyrgiou & facebook: @sofiakyrgiouauthor)

“Eat healthy – Be fit – Stop bullying – Love Fatoulis”
“Welcome to Trofoupoli!”

“A fit kid will become a healthy adult!
Welcome to Trofoupoli and let’s make this world better!”Τεγέας 15, Αργυρούπολη * Τηλ: 210 9956990

Website: www.trofoupoli.gr * Facebook pages: @trofoupoligr, @sofiakyrgiouauthor

Instagram: @trofoupoli & @sofia_kyrgiou

Επικοινωνία

Τεγέας 15, Αργυρούπολη, 164 52


2109956990


info@trofoupoli.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Εγγραφή στο Newsletter