Η πράξη εντάσσεται στο πλαίσιο δράσης ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης. Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000 ευρώ και μέγιστο τα 40.000 ευρώ. Το καθεστώς της ενίσχυσης είναι το Προσωρινό Πλαίσιο Στήριξης για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID-19 με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης (19.3.2020/C(2020) 1863 Ανακοίνωση της Επιτροπής όπως τροποποιήθηκε και ισχύει)

Newsletter

Γραφτείτε στο μηνιαίο ηλεκτρονικό ενημερωτικό έντυπο για τα νέα και τις δραστηριότητες της Τροφούπολης!

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ & ΝΕΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ

Το περιοδικό "Διατροφούληδες"

776

"Παίζω και μαθαίνω"… Σε αυτή τη φιλοσοφία στηρίζεται το νέο τριμηνιαίο περιοδικό με τίτλο «Διατροφούληδες» που κυκλοφορεί σε 15.000 αντίτυπα, στα περίπτερα και σε επιλεγμένα σημεία όλης της Αττικής αλλά και της επαρχίας.

Συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση και τη δημιουργική ενασχόληση των παιδιών, η νέα αυτή έκδοση, απευθύνεται σε γονείς και παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με στόχο να τους ευαισθητοποιήσει για την σπουδαιότητα της ισορροπημένης  διατροφής, προβάλλοντας υγιή διατροφικά πρότυπα. 

 Ταυτόχρονα,  αποσκοπεί στο να  ενημερώσει και να δώσει συμβουλές για διατροφικές διαταραχές όπως η παιδική παχυσαρκία, ο νεανικός σακχαρώδης διαβήτης και άλλα επίκαιρα θέματα που σχετίζονται με τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών αλλά και την ανάπτυξή τους.

Οι Διατροφούληδες και οι Τροφούληδες είναι 50 εικονογραφημένοι χαρακτήρες, οι οποίοι μέσα από τις καθημερινές τους ιστορίες βοηθούν το παιδί να καταλάβει εύκολα την σπουδαιότητα της υγιεινής διατροφής με  ιστοριούλες, κουίζ, παιχνίδια, μαθήματα Αγγλικών που ψυχαγωγούν τα παιδιά στον ελεύθερο χρόνο τους ενώ παράλληλα τα ενημερώνουν με έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Η προσπάθεια  αυτή πλαισιώνεται από μία μεγάλη ομάδα καταξιωμένων επιστημόνων (γιατρών, διαιτολόγων, ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, εκπαιδευτικών) που παραθέτουν την εμπεριστατωμένη τους άποψη με απλά και κατανοητά παραδείγματα.

Πατήστε εδώ και διαβάστε την ηλεκτρονική έκδοση των Διατροφούληδων.