Η πράξη εντάσσεται στο πλαίσιο δράσης ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης. Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000 ευρώ και μέγιστο τα 40.000 ευρώ. Το καθεστώς της ενίσχυσης είναι το Προσωρινό Πλαίσιο Στήριξης για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID-19 με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης (19.3.2020/C(2020) 1863 Ανακοίνωση της Επιτροπής όπως τροποποιήθηκε και ισχύει)

Το Blog της Τροφούπολης!

 • Show respect! Stop bullying now!

  6 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα σήμερα κατά του σχολικού εκφοβισμού και το ποιηματάκι μας και η προσπάθειά μας μέσα από τον αγαπημένο μας ήρωα Φατούλη που αντιπροσωπεύει ένα παχύσαρκο παιδί δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρη!

   

  1518

   

  "Φτιάχνω όμορφες καρδούλες με υγιεινά υλικά.

  Όμορφες και ζωηρούλες, με τόσα χρώματα πολλά!

  Τις γεμίζω με αγάπη, τις μοιράζω απ’ άκρη σ’άκρη!

  Δίνω μία στο Φατούλη που τον αγαπώ πολύ

  και φωνάζω «no more bullying», μόνο αγάπη και στοργή!"

 • 2 χρόνια Τροφούπολη!

  1202
   
  Μόλις έλαβα τη μακέτα για τα 2 χρόνια μας έβαλα τα κλάματα! Eντάξει ακούγεται πολύ μελό και οι περισσότεροι δεν μπορούν να με καταλάβουν αλλά είναι πραγματικά μεγάλη συγκίνηση να βλέπεις ότι έχει ζωή και προχωράει αυτό που αγαπάς, πιστεύεις και για το οποίο έχεις παλέψει και κουραστεί πολύ πολύ πολύ...Όταν μάλιστα βλέπεις ότι αυτό που ξεκίνησες απ'το μηδέν, εκτός από ζωή, έχει και επιτυχία, τότε τα λόγια δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν το συναίσθημά σου. Μακάρι να καταφέρουμε να πετύχουμε όλα όσα ονειρευόμαστε για την Τροφούπολη και να την φτάσουμε εκεί που της αξίζει.
   
  Μανούλα, σ'ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη έμπνευσή σου, χωρίς εσένα δε θα υπήρχε τίποτα. Είσαι η πιο συγκρατημένη στις αντιδράσεις σου, γι'αυτό και η χαρά που βλέπω στα ματιά σου ή ακούω στη φωνή σου κάθε φορά που σου ανακοινώνω τις επιτυχίες μας δεν περιγράφεται!
  Αδερφούλα, μαζί τρέξαμε πολύ αυτά τα δύο χρόνια και θυσιάσαμε πολλά για να πετύχουμε όλα αυτά. Ήρθε η ώρα να μας αφήσεις μιας και ο κλάδος της ομορφιάς σε έχει πραγματικά ανάγκη και σε ζητάει, αλλά η συμβολή σου εδώ να ξέρεις θα είναι πάντα αδιαμφισβήτητη και τα παιδάκια που τόσο πολύ λατρεύεις θα σε ζητούν! 
  Μπαμπούλη, τι νόμιζες θα σε ξεχάσω; Χάρη σε σένα (που για τις κόρες σου είσαι παντογνώστης...!) είμαι ήσυχη πως ό,τι κι αν συμβεί, ό,τι κι αν χαλάσει, όλα θα πάνε καλά αφού έχουμε εσένα. Ένα τηλεφώνημα όποτε σε χρειαστούμε στην Τροφούπολη και όλα έχουν λυθεί!
   
  Δύο χρόνια! Γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας μες στη χαρά και συνεχίζουμε για ακόμα πιο ψηλά παρέα με τους καλύτερους συνεργάτες που αγαπούν κι αυτοί και στηρίζουν την Τροφούπολη συμβάλοντας φυσικά σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία της! Και φυσικά εκτός απ'τους συνεργάτες μας πολλά ευχαριστώ και στους χορηγούς μας, τις εταιρείες που μας στηρίζουν για να μπορούμε να συνεχίζουμε το έργο μας. (χορηγοί Τροφούπολης).
   
  Δύο χρόνια! Παρέα με παιδάκια και γονείς, που γνωρίσαμε και λατρέψαμε! Παρέα με εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που μας εμπιστεύτηκαν και μας στήριξαν. 
   
  Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε, ευχαριστούμε!
   
  Για αυτά τα παιδικά χαμόγελα που βλέπουμε καθημερινά και για το πιστεύω μας ότι η διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών δεν είναι ουτοπία αλλά γίνεται πραγματικότητα χάρη στην Τροφούπολη, συνεχίζουμε με πολλή όρεξη και αγάπη! Για τα χαρούμενα μουτράκια που βλέπουμε διαρκώς αλλά και την προσπάθειά μας να σταματήσει ο κοινωνικός ρατσισμός απέναντι στα παχύσαρκα παιδάκια (και σ'αυτά που πάσχουν από διαβήτη) συνεχίζουμε και προσπαθούμε κάθε μέρα που περνάει. Αυτοί είναι οι στόχοι μας και όσο υπάρχει η Τροφούπολη (ας είναι αυτό για πάντα...) θα προσπαθούμε να τους πετύχουμε στο μέγιστο βαθμό.
 • 10 προτάσεις για τον πιο όμορφο μήνα της ζωής σας...

  1η Οκτώβρη! Μπήκε καινούριος μήνας...Παρόλο που αυτό συμβαίνει κάθε 30 περίπου μέρες για όλη μας τη ζωή, εμείς δεν παύουμε να ευχόμαστε "καλό μήνα" κάθε 1η του μήνα και να ελπίζουμε αυτός που ξεκινάει να είναι πάντα καλύτερος απ'τον προηγούμενο!

   

  Δε θέλει πολύ μυαλό για να τον κάνουμε καλύτερο. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ' ότι νομίζετε...

  1172

 • Καλή αρχή να έχουμε! Από εμάς εξαρτάται το πόσο...

  Έναρξη της σχολικής χρονιάς. Έναρξη της σεζόν. Έναρξη του μικρού καλοκαιριού, όπως θα προτιμούσα να χαρακτηρίσω την έναρξη του φθινοπώρου! Για όλους είναι η αρχή για κάτι… Η αρχή για κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε αλλά και η αρχή για οτιδήποτε εμείς ορίσουμε…
  1101
 • Το χαρτάκι με το νούμερο 296…

  Όταν εκπέμπεις θετική ενέργεια σου έρχεται πίσω! Υπάρχει πιο όμορφο πράγμα απ'το να κοιτάς γύρω σου και να βλέπεις χαμόγελα, ευτυχία και λαμπερά μάτια; Θα μου πείτε "Πού να βρούμε τη δύναμη και την όρεξη να γελάμε με τόσα προβλήματα;"...Θα σας απαντήσω "Κι όμως γίνεται!"...Μπορεί να μη σας βγαίνει αυθόρμητα, μπορείτε όμως να προσπαθήσετε. Ξεκινάει από μέσα μας, απ'το μυαλό και την ψυχή μας. 

  1074

   

  1075

  Σήμερα ήταν μια δύσκολη μέρα για μένα (είναι 4 το μεσημέρι κι έχω πολύ μέλλον ακόμα μπροστά μου)... Πολλή δουλειά, περιορισμένος χρόνος, πολλές υποχρεώσεις, πολλές πληρωμές. Κι όμως είναι μια μέρα που μου επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά το ότι αν εκπέμπεις θετική ενέργεια σου έρχεται πίσω!

 • Η πιο "γευστική" πόλη, η Τροφούπολη, στο nou-pou.gr

  Ένα υπέροχο αφιέρωμα για την Τροφούπολη μας έκαναν στο "Νότιο" site nou-pou.gr!

  Ευχαριστούμε πολύ όλο το team και φυσικά το αγαπημένο Πωλινάκι (Πωλίνα Παρασκευοπούλου δημοσιογράφος) που με τον τρόπο που γράφει πάντα μας ταξιδεύει...Αυτή τη φορά μας ταξίδεψε μέσα από ένα παραμύθι στην πιο "γευστική" πόλη, την Τροφούπολη και μας έστειλε μέχρι το διατροφο-διάστημα, κοντά στα αστέρια και τους πλανήτες του Τρίκακου και της Καλής Τροφένιας, πάντα με την καλή παρέα του Φατούλη μας! Τι όμορφο ταξίδι που ήταν!

   

  Διαβάστε αυτό το "παραμύθι" εδώ:

  http://www.nou-pou.gr/articles/kids/trofoypolh-enas-notios-paidotopos-me-8ema-th-swsth-diatrofh/

   

  1022

 • Η Τροφούπολη στην εκπομπή του Alpha "Μες στην Καλή Χαρά"

  Πριν από λίγους μήνες μας έκαναν ένα αφιέρωμα στην εκπομπή του Alpha "Μες στην Καλή Χαρά"! Άκουσαν για εμάς, μας βρήκαν στο internet, ενθουσιάστηκαν με το concept κι εμείς ακόμα περισσότερο όταν μας πρότειναν να κάνουμε ένα γύρισμα εδώ στον Διατροφότοπο!

   

  Περάσαμε πολύ ωραία με τη γλυκιά παρουσιάστρια Κωνσταντίνα Σπυροπούλου αλλά και με όλο το team, που ήταν εξαιρετικό. Δείτε εδώ το video της εκπομπής και πολλά πλάνα από τον Διατροφότοπο: http://www.trofoupoli.gr/video

   

  Και λίγες φωτογραφίες από τα γυρίσματα...

   

  Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου μαγειρεύει τα παιδάκια μας στην τεράστια κατσαρόλα της Πρωτεϊνούλας!

  993

 • Τα λόγια ενός κοριτσιού 7 ετών ήταν αρκετά...

  Σήμερα στο Διατροφότοπο μας επισκέφθηκαν 40 παιδάκια Β τάξης Δημοτικού.
  Ήταν μια συνηθισμένη ευχάριστη μέρα, με ζωηρά αλλά γλυκύτατα παιδάκια που έπαιζαν, γελούσαν και μάθαιναν πολλά πράγματα! Μέχρι που έφτασε η στιγμή για το μαγικό διαστημόπλοιο της Τροφούπολης...
  862
  Πετάξαμε στα παιδιά μαγικά αστέρια από το Διατροφο-διάστημα και τους είπαμε να πιάσουν από ένα!
 • Γάλα το θαυματουργό!

  839

  Το γάλα είναι η πιο ολοκληρωμένη τροφή, μιας και περιέχει σχεδόν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά  συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό (πλήν του σιδήρου).

  Δεν είναι τυχαίο που αποτελεί την πρώτη και μοναδική τροφή του βρέφους.

  840

 • Απαγορεύεται αυστηρά να κάνετε κλικ αν είστε σε δίαιτα!!!

  Σήμερα γιορτάζω κι επειδή στις γιορτές επιβάλλεται ένα γλυκάκι για το καλό, αποφάσισα να κάνω ένα μικρό αφιέρωμα σε νοστιμιές πολλών θερμίδων και λιπαρών!

  Είστε έτοιμοι;!

   

  Cookies σαν αυτά:

  734

 • Γυναίκα & καρπούζι, η τύχη τα διαλέγει...!

  693

  "Γυναίκα και καρπούζι η τύχη τα διαλέγει" λέει ο λαός.

  Κι αν πετύχεις διάνα (και στις 2 περιπτώσεις) τι άλλο να ζητήσεις, λέω εγώ! :p

   

  Πέρασε πολύς καιρός απ’ το τελευταίο μου άρθρο. Λίγο η δουλειά, λίγο η ΠΟΛΛΗ δουλειά… δεν έμενε χρόνος για κάτι όμορφο…και δεν ήθελα να σας ξεπετάξω! Α πα πα…

 • -Ποιος γράφει σ’ αυτό το blog; -Ας γνωριστούμε!

  522

  Δεν είμαι δημοσιογράφος, δεν είμαι διαιτολόγος, δεν είμαι παιδαγωγός, δεν είμαι ψυχολόγος, δεν είμαι ούτε καν μαμά (τουλάχιστον όχι ακόμα…). Τότε πώς γίνεται να γράφω εγώ σ’αυτό το blog;

  Είμαι σίγουρη θα το έχετε σκεφτεί πολλοί από εσάς.

  Τα πράγματα όμως είναι απλά.

  Είμαι 27 χρονών, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών - κοινώς Οικονομολόγος. Είμαι πολύ φιλόδοξη - σχεδόν ονειροπόλα - μελετηρή αλλά το σημαντικότερο: έχω μια υπέροχη ομάδα επιστημόνων συνεργατών και μια ακόμα πιο υπέροχη μαμά…! Και φαντάζομαι καταλαβαίνετε τη σπουδαιότητα του να έχω την έγκριση σε όσα γράφω της ομάδας μου (διαιτολόγοι, ψυχολόγοι, παιδαγωγοί) αλλά ίσως να μην καταλαβαίνετε γιατί αναφέρω τη μαμά μου! Ε λοιπόν να σας εξηγήσω…

 • Σοκόλαση...αυτό ακριβώς!

  429

  Όταν γράφω ένα άρθρο, όποιο κι αν είναι το θέμα, θέλω να συγκεντρώνομαι πάνω σ’αυτό. Θέλω ησυχία γύρω μου - το πολύ να ακούγεται η αγαπημένη μου χαλαρωτική μουσική! Θέλω το υλικό  που έχω συλλέξει να υπάρχει μπροστά μου άφθονο… Θέλω πάντα να μπαίνω για τα καλά στο κλίμα του θέματος, να μαθαίνω τα πάντα γι’αυτό, να το νιώθω, να το ζω και μετά να γράφω…

  Και φυσικά δε θέλω κανείς να πειράζει το υλικό μου και εμένα κατά τη διάρκεια της συγγραφής…! (περίεργη δεν με λες…!)

 • 20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

  "Ένα παιδί μπορεί να διδάξει σε έναν ενήλικο τρία πράγματα: να είναι ευτυχισμένος χωρίς ιδιαίτερο λόγο, να είναι πάντα απασχολημένος με κάτι και να ξέρει να απαιτεί με όλη του τη δύναμη αυτό που θέλει." Πάουλο Κοέλο, 1947-, Βραζιλιάνος συγγραφέας

  400

 • Καφέ μου, καφεδάκι μου!

  372

   

  Ανήκετε στην κατηγορία αυτών που ξυπνούν και το μόνο που χρειάζονται για να αρθρώσουν έστω μια λέξη είναι ο καφές τους; Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό αν και η κολλητή μου φίλη Νίκη ανήκει σ’αυτή την κατηγορία! (Αν δεν έχει πιει καφέ μην τολμήσεις να της πεις κουβέντα!)

  Αυτό που καταλαβαίνω είναι η δική μου περίπτωση… που ξυπνάω δηλαδή και δεν θέλω να αρθρώσω ούτε λέξη γενικά! Άσχετα με τον καφέ!

  Πιο λογικό δεν ακούγεται;!

 • Αυγό κι Άγιος ο Θεός!

  361

  Κάθε φορά που ξεμένω σπίτι χωρίς φαγητό σκέφτομαι τι θα φάω και…αυγό!

  Κρέπα ή σάντουιτς έξω πάντα με…αυγό!

  Κάτι θρεπτικό να τσιμπήσω το απόγευμα…τι άλλο; Αυγό!

  Είμαι άρρωστη, δεν έχω όρεξη για φαγητό..θέλω κάτι μικρό…αυγό!

  Πιο αυγουλιάρης άνθρωπος σ’αυτό τον πλανήτη δεν πρέπει να υπάρχει άλλος…εγώ!

 • Κόκκινο κρασί… σαμπάνια… χμμ… ενδιαφέρον!

  244

   

  Είναι γεγονός ότι τα ποτά παχαίνουν. Οπότε όσοι τα αγαπάτε θα πρέπει να κάνετε υπομονή και να τα καταναλώνετε φειδωλά!

   

  Ο Θερμιδούλης της Τροφούπολης προτείνει…