Tροποποιήστε τις αγαπημένες σας συνταγές ακολουθώντας 7 απλές συμβουλές

Tροποποιήστε τις αγαπημένες σας συνταγές ακολουθώντας 7 απλές συμβουλές

Μήπως το αγαπημένο φαγητό της οικογένειας είναι πολύ βαρύ και με πολλά λιπαρά; Ανακαλύψτε τεχνικές λάιτ μαγειρικής σε ειδικά βιβλία συνταγών.

Παρακάτω σας παρουσιάζονται οι 7 βασικότερες συμβουλές για τις αγαπημένες σας συνταγές:

1.  Προσδιορίστε τα πολύ λιπαρά συστατικά: βούτυρο, λάδι, κρέμα γάλακτος, κρέας, γαλακτοκομικά κλπ.

2. Γράψτε τα αντίστοιχα υποκατάστατα: σάλτσα μήλου για αντικατάσταση μέρους του λαδιού στη ζαχαροπλαστική, κιμά από στήθος γαλοπούλας ή κοτόπουλου αντί για μοσχαρίσιο κιμά, ελαφριά κρέμα γάλακτος αντί για πλήρη, άπαχο γάλα αντί για πλήρες κλπ.

3.  Tροποποιήστε τις μεθόδους μαγειρέματος. Αν υπάρχει ανάγκη για τηγάνισμα με λάδι, κάντε το με σπρέι λαδιού, όταν πρέπει να έχετε τραγανιστά φαγητά. Ή βάλτε νερό αντί για λάδι.

4.  Τροποποιήστε προς το υγιεινότερο τη συνταγή σας και αποτιμήστε τη μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια. Σίγουρα η γεύση, η υφή και η εμφάνιση θα είναι λίγο διαφορετικές, σκεφτείτε όμως: Είναι ακόμα απολαυστική; Αξίζει να την ξαναμαγειρέψουμε;

5.  Αν η γεύση, η υφή και η εμφάνιση δεν έχουν καμιά σχέση με την αρχική συνταγή, δοκιμάστε ξανά αντικαθιστώντας μόνο το μισό συστατικό που κάνει τη διαφορά με το υποκατάστατο.

6.  Όταν τροποποιείτε συνταγές ζαχαροπλαστικής, να είστε προσεχτικοί, γιατί εκεί τα υλικά πρέπει να είναι σε πολύ συγκεκριμένες ποσότητες, προκειμένου να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

7.  Αν το αγαπημένο φαγητό της οικογένειας είναι μια σπεσιαλιτέ που φτιάχνετε 1-2 φορές το χρόνο σε ειδικές περιστάσεις, όπως είναι οι γιορτές, τότε καλύτερα να μην αλλάξετε τη συνταγή. Απλώς μειώστε τις μερίδες.

Άρθρο της Μαρίας-Χριστίνας Αλεξοπούλου
Κλινική Διαιτολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου – Master of Science University of Glasgow Εξειδίκευση στη διαχείριση προβλημάτων βάρους παιδιών/εφήβων.
Share
Pin Share

Related posts

Επικοινωνία

Τεγέας 15, Αργυρούπολη, 164 52


2109956990


info@trofoupoli.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Εγγραφή στο Newsletter