Όλη η αλήθεια για τη Διατροφική Αξία της Σοκολάτας

Όλη η αλήθεια για τη Διατροφική Αξία της Σοκολάτας

Πάντα τη θεωρούσες πειρασμό. Αν όμως γνωρίσεις τα οφέλη της αυθεντικής σοκολάτας – και πάψεις να τη συγχέεις με την απομίμησή της – θα την αναζητάς χωρίς τύψεις!
Η σοκολάτα αποτελεί μια τροφή με πολλούς ένθερμους οπαδούς, το οποίο επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι το 40% των γυναικών και 15% των ανδρών δηλώνουν εθισμένοι (chocoholics). Άλλωστε η κατανάλωση της έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό σε όλη την Ευρώπη και φαίνεται να είναι το πρώτο σε προτίμηση γλυκό σχετικά με άλλα τρόφιμα.
Ένα μικρό κομμάτι της περιέχει πολύτιμα συστατικά για τον οργανισμό όπως: υδατάνθρακες, λίπη, πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, μεγάλες ποσότητες καλίου, ασβέστιο, νάτριο, χαλκό, βιταμίνη Α, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη D, βιταμίνη Ε, σίδηρο και αλκαλοειδή. Ακόμη, περιέχει: Περισσότερες από 300 ουσίες που απελευθερώνουν ενδορφίνες, φυσικές ορμόνες που έχουν ανάλογη δράση με τη μορφίνη και μας κάνουν να νιώθουμε ευχάριστα. Το στεατικό οξύ, ένα κορεσμένο λιπίδιο, που περιέχεται κατά 35% στη σοκολάτα το οποίο έχει βρεθεί ότι παρουσιάζει περιορισμένη απορρόφηση από το γαστρεντερικό σωλήνα, με αποτέλεσμα να έχει ουδέτερη δράση, μην επηρεάζοντας την ολική και LDL χοληστερίνη. Μεγάλες ποσότητες μαγνησίου, το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση της κούρασης, καθώς και σε πολυφαινόλες, ουσίες αντιοξειδωτικές, που μας προστατεύουν από καρδιαγγειακά νοσήματα και την εμφάνιση καρκίνου. Ένα ακόμη, εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως η θεοβρωμίνη, η οποία περιέχεται σε μεγάλες ποσότητες κυρίως στη σοκολάτα υγείας, αναστέλλει τη δράση κάποιων παθογόνων οργανισμών στη στοματική κοιλότητα, που προκαλούν τερηδόνα στα δόντια.
Η σοκολάτα λιώνει στο στόμα και έτσι δεν παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω στα δόντια, συγκριτικά με άλλες τροφές.Η αυθεντική σοκολάτα περιέχει βούτυρο του κακάο και κακαόμαζα.Στην απομίμησή της το βούτυρο του κακάο αντικαθίσταται από φθηνότερα φυτικά λιπαρά, όπως φοινικοπυρηνέλαιο και η κακαόμαζα από κακάο. Επειδή το βούτυρο της αυθεντικής σοκολάτας είναι φυσικό προϊόν υπόκειται σε ήπια επεξεργασία και υπερτερεί σε ποιότητα και σε οφέλη. Αντίθετα, τα λιπαρά που χρησιμοποιούνται στην απομίμησή της έχουν υποστεί επεξεργασία για να πλησιάσουν τα χαρακτηριστικά του βουτύρου του κακάο, όπως την ιδιότητά του να λιώνει στο στόμα, και έτσι το τελικό προϊόν διαφέρει από το πραγματικό τόσο γευστικά όσο και οργανοληπτικά!
Πηγή: http://www.wish-chocolate.gr/

Related posts

Επικοινωνία

Τεγέας 15, Αργυρούπολη, 164 52


2109956990


info@trofoupoli.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Εγγραφή στο Newsletter

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου για περισσότερες λεπτομέρειες.