Χριστούγεννα στην Τροφούπολη

Χριστούγεννα στην Τροφούπολη!

Ο Φατούλης ζει στην Τροφούπολη, την πιο γευστική πόλη του κόσμου! Έχει μεγάλη αδυναμία στις λιχουδιές. Τρώει ασταμάτητα κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες!

Η Νεράϊδα Καλή Τροφένια, είναι η Νεράϊδα της Υγιεινής Διατροφής. Θέλει να μάθει στα παιδιά να τρέφονται σωστά για να είναι χαρούμενα και υγιή. Τον μήνα Δεκέμβριο προάγεται σε Νεράϊδα των Χριστουγέννων και προσπαθεί να διατηρεί τη μαγεία αυτής της εποχής και να δώσει στα παιδιά να καταλάβουν τι είναι αυτό που πραγματικά αξίζει στις γιορτές αλλά και σε όλη τους  τη ζωή!

Πιστός της φίλος και σπουδαίος βοηθός, ο Σοφιανός! “Είναι ένα Ξωτικό, έξυπνο και πονηρό! Jingle Bells la la la lo!” Είναι το Ξωτικό των Χριστουγέννων με τις ποιητικές ανησυχίες, που εμφανίζεται και προσπαθεί να βοηθήσει τη Νεράϊδα στη μυστική της αποστολή…

Ο Μάγος Τρίκακος, είναι ο Μάγος που ζει στις απόκρυφες βουνοπλαγιές της Τροφούπολης και προσπαθεί να παρασύρει τα παιδιά στον ανθυγιεινό του κόσμο. Προσπαθεί να τα κάνει αχόρταγα τόσο στο φαγητό όσο και στα υλικά αγαθά. Άραγε θα πείσει τον Φατούλη να τρέφεται ανθυγιεινά και να μην αρκείται ποτέ στα παιχνίδια που έχει αλλά να ζητάει κι άλλα χωρίς σταματημό;

Ή η Νεράϊδα Καλή Τροφένια θα πετύχει την αποστολή της και θα σκορπίσει αγάπη σε όλες τις οικογένειες αυτά τα Χριστούγεννα; Μία μεταμόρφωση έκπληξη θα αλλάξει πολλά…

“Γιατί βάλτο στο μυαλό σου κι άκου με προσεκτικά,
Η αγάπη είναι στον κόσμο απ’ τα πιο όμορφα αγαθά!”

Μία Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση με θέμα την αγάπη και την πλεονεξία των παιδιών. Η πλεονεξία που χαρακτηρίζει τα παιδιά, είναι χαρακτηριστικό φαινόμενο κυρίως στην περίοδο των γιορτών.

Μέσα από αυτή την παράσταση και την περιπέτεια του Φατούλη, τα παιδιά θα συνειδητοποιήσουν πως το πιο σημαντικό αγαθό στη ζωή δεν είναι τα παιχνίδια αλλά η οικογένεια και η αγάπη. Θα μάθουν επίσης πόσο σημαντικό είναι να τρέφονται σωστά και να αγαπούν το σώμα τους και πόσο αρνητικές επιπτώσεις έχει στην υγεία μας η λάθος διατροφή και η καθιστική ζωή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρική παράσταση, χορό, ζωντανό τραγούδι με κιθάρα και διαδραστικά παιχνίδια με τα παιδιά! Στο τέλος της παράστασης εμφανίζεται ο Άη Βασίλης και μοιράζει από τον σάκο του αναμνηστικά δώρα σε όλα τα παιδιά! (Δώρα για όλα τα παιδιά: Ένα 8σέλιδο έντυπο με εκπαιδευτικά παιχνίδια και ζωγραφική με τους ήρωες της Τροφούπολης, πολύχρωμα αυτοκόλλητα των ηρώων της Τροφούπολης και πολύχρωμα Χριστουγεννιάτικα μολύβια!)

Μία παράσταση της Συγγραφέως παιδικών βιβλίων, Σοφίας Κύργιου, βασισμένη στο εκπαιδευτικό παραμύθι Τροφούπολη (εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας για τη βιβλιοθήκη δασκάλου-μαθητή ).

Παίζουν οι ηθοποιοί: Τίνα Παπακωνσταντίνου, Πέτρος Τσιμπούρης
Διάρκεια: 1 ώρα * Ηλικίες: 3-9 ετών

Για το κόστος του Χριστουγεννιάτικου εκπαιδευτικού προγράμματος μας καθώς και για κράτηση ημερομηνίας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 9956990.

Η Χριστουγεννιάτικη παράσταση παρουσιάζεται στον χώρο του σχολείου ή στην Τροφούπολη. Υπάρχει δυνατότητα και διαδικτυακής προβολής.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Τροφούπολης τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και τα έχουν παρακολουθήσει περισσότερα από 60.000 παιδιά από το 2012 μέχρι σήμερα.


Τεγέας 15, Αργυρούπολη * Τηλ: 210 9956990 * Website: www.trofoupoli.gr

Facebook page: @trofoupoligr * Instagram: @trofoupoli

Επικοινωνία

Τεγέας 15, Αργυρούπολη, 164 52


2109956990


info@trofoupoli.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Εγγραφή στο Newsletter

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου για περισσότερες λεπτομέρειες.