Τι κάνουμε όταν το παιδί μας αρνείται να πιει το γάλα του;

Τι κάνουμε όταν το παιδί μας αρνείται να πιει το γάλα του;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα παιδί αρνείται να πιει το γάλα του. Ενδεχομένως να το ενοχλεί η μυρωδιά του, μπορεί να του δημιουργεί κάποιο πρήξιμο/φούσκωμα, μπορεί να του φέρνει ναυτία ή μπορεί πολύ απλά να μην του αρέσει η γεύση του.

Παρακάτω σας αναφέρουμε κάποιους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να καταφέρετε το παιδί σας να πιεί το γάλα του:

• Δοκιμάστε να δώσετε στο παιδί σας να πιεί γάλα σόγιας ή γάλα καρύδας. Μπορεί να του αρέσει περισσότερο από το αγελαδινό γάλα και να το πιεί πιο ευχάριστα.
• Ένας τρόπος για να κάνετε το παιδί σας να πιεί το γάλα του είναι να το ζεστάνετε λίγο. Πολλά παιδιά έχουν πρόβλημα με το κρύο γάλα κι έτσι αν το ζεστάνετε για λίγα λεπτά ενδεχομένως να πείσετε το παιδί σας να το πιεί. Μπορείτε να βάλετε και ½ κουτ του γλυκού μέλι για να κάνετε πιο ευχάριστη τη γεύση του.
• Μπορείτε να προσθέσετε το γάλα στα δημητριακά ή το κουάκερ του πρωινού. Πολλά παιδιά δεν μπορούν να πιούν το γάλα έτσι σκέτο, ενώ αν το βάλουν μέσα σε κάποια στερεά τροφή δεν έχουν πρόβλημα.
• Μπορείτε επίσης να πείτε στο παιδί σας να βουτήξει 2 καλής ποιότητας μπισκότα τύπου Digestive στο γάλα του ή 2 σπιτικά κουλουράκια.
• Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με γιαούρτι, αφού το γιαούρτι μπορεί να προσφέρει στο παιδί σας όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει και το γάλα (ασβέστιο, βιταμίνη D, βιταμίνη Α, μαγνήσιο).
• Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με μια φέτα τυρί χαμηλό σε λιπαρά και να συνοδέψετε το τυρί με 2 φρυγανιές σικάλεως, 2 κρακεράκια ολικής άλεσης ή με ένα κριθαρένιο παξιμάδι.

Άρθρο της Μαρίας-Χριστίνας Αλεξοπούλου

Κλινική Διαιτολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου – Master of Science University of Glasgow Εξειδίκευση στη διαχείριση προβλημάτων βάρους παιδιών/εφήβων.

Related posts

Επικοινωνία

Τεγέας 15, Αργυρούπολη, 164 52


2109956990


info@trofoupoli.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Εγγραφή στο Newsletter

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου για περισσότερες λεπτομέρειες.