Συμβουλές διατροφής για παιδιά 3-5 ετών

Συμβουλές διατροφής για παιδιά 3-5 ετών

Συμβουλές διατροφής για παιδιά 3-5 ετών. Στα πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών προσχολικής ηλικίας παρατηρείται σημαντική επιτάχυνση που είναι δυνατό να προκαλέσει σημαντικά διατροφικά προβλήματα.

Σε αυτή την ηλικιακή περίοδο τα θρεπτικά συστατικά έχουν σημαντικό ρόλο για την σωστή ανάπτυξη του οργανισμού αλλά και την υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Είναι σημαντικό να ωθήσετε τα παιδιά σε ένα γευστικό και πλήρες πρωινό. Η παράλειψή του εμφανίζει ελλείψεις σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, ασβέστιο, ψευδάργυρο και φυλλικό οξύ. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση σε ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ όπως φρούτα, φυσικούς χυμούς, αυγό, σπιτικό κέικ. Έτσι θα αποφύγουν την μεγάλη ποσότητα μεσημεριανού γεύματος δηλαδή την αυξημένη πρόσληψη θερμίδων γεγονός που τείνει να οδηγηθούν στην παχυσαρκία. Τροφές που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε κάθε γεύμα, δηλαδή τουλάχιστον 4 μερίδες καθημερινά, είναι το ρύζι, το ψωμί ολικής, δημητριακά ολικής αλέσεως αλλά και πατάτες. Είναι τροφές πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες που είναι το απαραίτητο καύσιμο για τον παιδικό μεταβολισμό. Και τέλος ας μην ξεχνάμε ότι οι διατροφικές συνήθειες των γονέων είναι αυτές που θα ωθήσουν τα παιδιά ώστε να αναπτύξουν ένα σωστό ή λάθος πρότυπο διατροφικής συμπεριφοράς.

Συνεργάτης Τροφούπολης:

Βασιλακοπούλου Ιωάννα

Διατροφολόγος – Διαιτολόγος

Μέλος Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Τεχνολόγων Διατροφής

Related posts

Επικοινωνία

Τεγέας 15, Αργυρούπολη, 164 52


2109956990


info@trofoupoli.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Εγγραφή στο Newsletter

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου για περισσότερες λεπτομέρειες.