Πώς μπορεί να βοηθήσει η υγιεινή διατροφή το παιδί σας;

Πώς μπορεί να βοηθήσει η υγιεινή διατροφή το παιδί σας;

Εκτός από τα μακροπρόθεσμα οφέλη που προσφέρει η εφαρμογή των κανόνων υγιεινής διατροφής, υπάρχουν και τα βραχυπρόθεσμα, τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση ορισμένων άμεσων προβλημάτων.

ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ: Καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες (φρούτα, λαχανικά, όσπρια, προϊόντα ολικής άλεσης) θα απαλλαγεί το παιδί σας οριστικά από το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΝΤΕΡΟ: Εάν το παιδί σας υποφέρει από πόνους στο έντερο, το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί καταναλώνοντας περισσότερες φυτικές ίνες.

ΠΟΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ Ή ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ: Εάν το παιδί σας είναι υπέρβαρο, πρέπει να σταθεροποιηθεί ή ακόμα και να μειωθεί το βάρος του, για να βοηθηθεί ο οργανισμός του να αντιμετωπίσει τα συγκεκριμένα προβλήματα.

ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ: Aν το παιδί σας είναι υπέρβαρο, μια μείωση στο βάρος του, μπορεί να ελαττώσει μια υψηλή πίεση, όπως επίσης και μια διατροφή χαμηλή σε αλάτι.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ: Ποτέ δεν είναι αργά να βελτιώσει το παιδί σας τη διατροφή του. Με τον τρόπo αυτό, μπορούν να προληφθούν ή να αποφευχθούν μελλοντικά καρδιακά προβλήματα συνδυάζοντας την υγιεινή διατροφή με τη συστηματική άσκηση.

ΤΕΡΗΔΟΝΑ: Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο που έχει το παιδί σας για απόκτηση τερηδόνας, περιορίζοντας τις τροφές που περιέχουν ζάχαρη. Εάν κατορθώσετε να σταματήσετε μια πιθανή φθορά πριν καταστραφεί το σμάλτο των δοντιών, τα δόντια μπορούν να το ξαναφτιάξουν από μόνα τους.

Άρθρο της Μαρίας-Χριστίνας Αλεξοπούλου

Κλινική Διαιτολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου – Master of Science University of Glasgow Εξειδίκευση στη διαχείριση προβλημάτων βάρους παιδιών/εφήβων.

Related posts

Επικοινωνία

Τεγέας 15, Αργυρούπολη, 164 52


2109956990


info@trofoupoli.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Εγγραφή στο Newsletter

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου για περισσότερες λεπτομέρειες.