Το αυγό είναι ένα τρόφιμο εμπλουτισμένο σε θρεπτικά συστατικά. Αποτελεί πολύτιμη και συμπυκνωμένη τροφή για το νήπιο, καθώς προσφέρει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας πλούσιο σε όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.
Θεωρείται ότι μετά την πρωτεΐνη του μητρικού γάλακτος, εκείνη του αυγού έχει την μεγαλύτερη βιολογική αξία στη φύση. Και αυτό, είναι απόλυτα φυσικό, εάν αναλογισθεί κανείς ότι ο ρόλος του αυγού είναι ακριβώς το να δίνει ζωή, συνεπώς περιέχει ουσίες πολύτιμες για τη δημιουργία και την ανάπτυξη.
Η συνιστώμενη δοσολογία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη νηπιακή ηλικία είναι 3-4 φορές εβδομαδιαίως. Ο κρόκος του αυγού πρέπει να δίνεται μετά τους 8 μήνες και το ασπράδι μετά το 1 έτος . Να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του παιδίατρου σας για τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις.
Συνεργάτης Τροφούπολης:
Βασιλακοπούλου Ιωάννα
Διατροφολόγος – Διαιτολόγος
Μέλος Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Τεχνολόγων Διατροφής