Το κολατσιό για το σχολείο θα πρέπει να είναι φτωχό σε αλάτι, μέτριο σε λίπος, πλούσιο σε υδατάνθρακες (και κυρίως σύνθετους), να περιέχει επίσης φυτικές ίνες, βιταμίνες και ασβέστιο.
Η κατανάλωση κολατσιού συμβάλει στον καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης αίματος, αλλά και του σωματικού βάρους. Μερικές προτάσεις για κολατσιό:
• Φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα
• Μικρό σάντουιτς με τυρί ή κοτόπουλο ή άπαχο ζαμπόν ή μαρμελάδα κτλ
• Φυσικός χυμός εμπλουτισμένος με σίδηρο ή / και ασβέστιο
• Κουλούρι σουσαμένιο ή με σταφίδες
• Σταφιδόψωμο
• Ρυζογκοφρέτες, κράκερς και κριτσίνια
• Μπάρες δημητριακών
• Σπιτική τυρόπιτα ή χορτόπιτα
• Σπιτικό κέικ
• Γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς ή φρούτα
• Ξηροί καρποί
• Ζελέ με φρέσκα φρούτα
Συνεργάτης Τροφούπολης:
Γιώργος Θ. Μίλεσης, MSc
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
MSc Εφαρμοσμένης Κλινικής Διατροφής
Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών