Η πράξη εντάσσεται στο πλαίσιο δράσης ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης. Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000 ευρώ και μέγιστο τα 40.000 ευρώ. Το καθεστώς της ενίσχυσης είναι το Προσωρινό Πλαίσιο Στήριξης για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης της νόσου COVID-19 με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης (19.3.2020/C(2020) 1863 Ανακοίνωση της Επιτροπής όπως τροποποιήθηκε και ισχύει)

Ο πρότυπος παιδότοπος της Τροφούπολης

 

 
  wishes

 

Ώρες Λειτουργίας Τροφούπολης

Δευτ.-Παρασκ.: 09:00-14:00 (για επισκέψεις σχολείων κατόπιν ραντεβού)

Το τηλεφωνικό μας κέντρο λειτουργεί 09:00-14:00. Αν μας καλέσετε απογευματινή ώρα και δεν μας βρείτε στο χώρο, θα δούμε την κλήση σας και θα σας καλέσουμε την επομένη! Για πληροφορίες party και εκδηλώσεων μπορείτε να μας επισκεφθείτε και στο χώρο μας κατόπιν ραντεβού.

Ο παιδότοπος της Τροφούπολης λειτουργεί με 1) prive party γενεθλίων όλες τις ημέρες της εβδομάδας, 2) τη συνεργασία μας με σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς όπου παρουσιάζουμε τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και 3) εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδηλώσεις και events για τα παιδιά αλλά ακόμα και τους γονείς, τα οποία θα ανακοινώνονται εδώ στην ιστοσελίδα μας.

 

Για να μαθαίνετε τα πάντα σχετικά με τα προγράμματά μας μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη ιστοσελίδα μας www.trofoupoli.gr. Στην κατηγορία ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ και υποκατηγορία ΝΕΑ θα ανακοινώνονται όλες μας οι εκδηλώσεις και τα events. Αν θέλετε να σας αποστέλουμε και σχετικό Newsletter παρακαλούμε στείλτε μας τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, email και τηλέφωνο αν επιθυμείτε) στο [email protected] με το αίτημα "Παρακαλώ να καταχωρηθούν τα στοιχεία μου στη λίστα σας για να μου αποστέλλεται σχετικό με τις εκδηλώσεις σας Newsletter στο email μου."

Τηλ. επικοινωνίας: 210 9956990
Διεύθυνση: Τεγέας 15, Αργυρούπολη
Website: www.trofoupoli.gr
 
Πώς έρχεστε
Για όσους έρχονται από την πλατεία της Αργυρούπολης, μόλις περάσετε το Praktiker στα δεύτερα φανάρια (εκεί που είναι ο Μουστάκας στο αριστερό σας χέρι) κάνετε αριστερά (μην υπολογίζετε το απαγορευτικό-είναι για τα λεωφορεία!) και αμέσως δεξιά στο πρώτο στενάκι είναι η Τεγέας. Είμαστε το δεύτερο κτίριο στο δεξί σας χέρι με τη βυσσινί πόρτα!
Για όσους έρχονται από παραλιακή, μετά το Carrefour, στα φανάρια των Mc Donalds κάνετε δεξιά και η Τεγέας είναι το πρώτο στενάκι αμέσως αριστερά. Επειδή έχει απαγορευτικό κάνετε το τετράγωνο. Μόλις μπείτε στην Τεγέας είμαστε το δεύτερο κτίριο στο δεξί σας χέρι με τη βυσσινί πόρτα!
 

Κόστος εισόδου

2ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία (πρωινές ώρες κατόπιν ραντεβού)

Τιμή εισόδου (3-12 ετών): 6 €/ανά παιδί (για γκρουπ παιδιών από 30 παιδάκια και πάνω. Για μικρότερα γκρουπ παρακαλούμαι επικοινωνήστε μαζί μας.)

Για ελεύθερες εισόδους παιδιών (ανεξαρτήτως σχολείων) στα διάφορα events μας, η τιμή εισόδου προσαρμόζεται ανάλογα με το πρόγραμμα και ανακοινώνεται ξεχωριστά κάθε φορά.

 

Ηλικίες παιδιών

Από 3-12 ετών

Τα μικρότερα παιδάκια με την επίβλεψη γονέα στο χώρο των παιχνιδιών.

 

1924

 

"Η Τροφούπολη", από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της, έχει σαν σκοπό να ενημερώσει τα παιδιά και τους γονείς, σε θέματα σωστής διατροφής, στηριζόμενη στη φιλοσοφία "ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ" που έχει αποδειχθεί η πιο αποτελεσματική μέθοδος εκμάθησης. Βασικός της στόχος είναι να τους μυήσει στον κόσμο της σωστής διατροφής, άσκησης και υγείας μέσα απ'τη διασκέδαση! Αυτό το ενδιαφέρον αποδεικνύεται έμπρακτα από τον πρότυπο παιδότοπο της Τροφούπολης!
 
Ο παιδότοπος της Τροφούπολης αποτελεί έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα δημιουργικής ενασχόλησης για τα παιδιά και ενημέρωσης των γονέων για θέματα που αφορούν την ισορροπημένη διατροφή και την ανάπτυξη των παιδιών. 
 

Η Τροφούπολη είναι ο μοναδικός εξειδικευμένος παιδότοπος στην Ελλάδα που έχει επιδοτηθεί σαν καινοτόμος ιδέα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τροφούπολης είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του ως προτεινόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία και νηπιαγωγεία.

 

 

 

1917

 

Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν "εκπαιδευτικό" παιδότοπο, όπου το κάθε παιδί θα μπορεί να περάσει αρκετές ώρες δημιουργικά και διασκεδαστικά. Θα διασκεδάσει με την ψυχή του, θα μάθει τα πάντα για τις τροφές και παράλληλα θα παίζει με άλλα παιδιά της ηλικίας του. 
 

Τα παιδιά θα δουν μπροστά τους να «ζωντανεύουν» όλοι  οι αγαπημένοι τους ήρωες  της "Τροφούπολης". Κάθε ήρωας  έχει τον δικό του χώρο μέσα στην Τροφούπολη και φυσικά το δικό του, ξεχωριστό εκπαιδευτικό παιχνίδι. 

Ελάτε λοιπόν να διασκεδάσουμε και παίζοντας να μάθουμε με τα πρότυπα παιχνίδια της Τροφούπολης!
 
Οι Ήρωές μας:
 
272
■ O Οσπριούλης

Τρισδιάστατος ήρωας κόμικ, ενημερώνει τα παιδιά για την θρεπτική αξία των οσπρίων,

τους μαθαίνει ποια είναι τα όσπρια και κάθε πότε πρέπει να τα τρώμε.

 

271

■ O Ψαρούλης

Τα παιδιά μαθαίνουν τα ψάρια ψαρεύοντας στη λίμνη του! Ποια έχουν τα περισσότερα Ω και με τι να τα συνδυάσουμε.

 

275

■ O Κρεατούλης

Το γευστικό παζλ του Κρεατούλη μας ενημερώνει για όλα τα είδη κρεάτων. Τα παιδιά παίζοντας ένα πρωτότυπο παζλ μαθαίνουν για τα υγιεινότερα αυτών.

 

278

■ O Γαλακτοκομικούλης

Στην τυροκούνια του και το τεράστιο μπουκάλι γάλακτος τα παιδιά κάνουν κούνια και ζωγραφίζουν όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα μαθαίνοντας τα συγχρόνως.

 

280

■ H Δημητριακούλα

Με την κούνια κουτάλι τα παιδιά μαθαίνουν μέσα απο το παιχνίδι για την μεγάλη θρεπτική αξία των δημητριακών.

 

281

■ O Ζυμαρικούλης

Ο τρισδιάστατος ζυμαρικούλης μαθαίνει στα παιδιά όλα τα ζυμαρικά μέσα από ένα υπέροχο παιχνίδι και τα ενημερώνει για το πως να τα τρώμε και με τι τα συνδυάζουμε.

 

282

■ Ο Αλλαντικούλης

Ζητάει από τα παιδιά να ισορροπήσουν πάνω σε ένα τεράστιο λουκάνικο και συγχρόνως τα ενημερώνει για τα αλλαντικά.

 

283

■ Ο Ξηροκαρπούλης

Μαθαίνει στα παιδιά για το ποιοί είναι οι πιο υγιεινοί ξηροί καρποί και τι μας προσφέρουν.

 

284

■ Ο Ψωμούλης

Ψήνει ψωμί στο φούρνο και τα παιδιά μαθαίνουν τα είδη του ψωμιού και την μεγάλη διατροφική του αξία.

 

285

■ Στο Γκολφ της Λαχανούλας τα παιδιά μαθαίνουν το πόσο σπουδαίο είναι να συμπεριλαμβάνουν καθημερινά στη διατροφή τους τα λαχανικά.

 

 

286

■ Ο Φρουτούλης μέσα από ένα υπέροχο παιχνίδι με κρίκους ενημερώνει τα παιδιά για την σπουδαιότητα των φρούτων και πόσα φρούτα πρέπει να τρώμε καθημερινά.

 

 

Μαζί μας και οι Super Energy. Η τριπλή μπασκέτα τους μας μαθαίνει τις καθημερινές ανάγκες

του οργανισμού μας σε υδατάνδρακες, λίπη και πρωτεϊνες.

 

287

■ O Λιπούλης περιμένει στο τεράστιο ταψί του για να μάθει στα παιδιά τα είδη τροφίμων που ανήκουν σ’ αυτόν και την αξία τους.

 

 

288

■ Ο Υδατανθρακούλης περιμένει για να παίξετε μαζί του bowling και να σας πει ποιοι Τροφούληδες ανήκουν στην ομάδα του.

 

 

289

■ Η Πρωτεινούλα μέσα από την τεράστια κατσαρόλα της θα σας μάθει ποιοι Τροφούληδες ανήκουν στην δική της ομάδα και τη σημασία τους για τον οργανισμό μας.

 

Ακόμη... χορός και τραγούδι στην πίστα με τα μεταλάκια και τις τρισδιάστατες βιταμινούλες!

 

...Και άλλα πολλά, με αποκορύφωμα ο super νικητής των παιχνιδιών να ταξιδέψει πετώντας

στο διάστημα με τον Τρίκακο (τον κακό μάγο που του αρέσουν οι ανθυγιεινές τροφές) και την

Καλή Τροφένια (την καλή νεράιδα που τρώει μόνο υγιεινές τροφές)!

Και αν κουραστήκατε μπορείτε να καθίσετε να ζωγραφίσετε, να παίξετε τρίλιζα με τους Διατρο-

φούληδες και να απολαύσετε τον Φατούλη μασκώτ.

Στο χώρο υπάρχει χώρος καφέ για τους μεγάλους όπου μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους!

 

dancing

 

Ο χώρος είναι κατάλληλα διακοσμημένος από το ταβάνι ως το πάτωμα και δημιουργεί ένα πολύχρωμο μωσαϊκό που θα ενθουσιάζει το μάτι του κάθε παιδιού. 

 
Οι κύριοι άξονες, στους οποίους θα κινηθεί η διασκεδαστική εκμάθηση του παιδιού είναι οι εξής: 
Θα μάθει την αξία κάθε τροφής και πόσο θρεπτική μπορεί να αποδειχθεί για τον οργανισμό του. 
Θα μάθει τι πρέπει να αποφεύγει στη διατροφή του και 
Θα μάθει την αξία της άσκησης από πολύ μικρή ηλικία. 
 
Έτσι, λοιπόν, νομίζουμε ότι συντρέχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτείτε τον  Διατροφότοπο. 
Ζητείστε αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας του Διατροφότοπου, τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και γονείς, καθώς και τις οργανωμένες εκδηλώσεις που  πραγματοποιούνται στο χώρο για σχολεία και διάφορους οργανισμούς. 
Η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Διατροφότοπου καλύπτει 200 τετραγωνικά μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει 50 παιδάκια, και τους συνοδούς τους. Στο χώρο λειτουργεί κυλικείο για τους συνοδούς με παροχή καφέ, ποτού, σάντουιτς, Internet, tv, ενώ η αίθουσα διατίθεται και για μοναδικά παιδικά πάρτι. 
 

Ο πρότυπος παιδότοπος της Τροφούπολης αποτελεί την πρώτη πιλοτική πρωτοβουλία του οργανισμού μας. Κύριος στόχος μας είναι η επέκταση μέσω προγράμματος franchise τόσο σε άλλες περιοχές της Αττικής αλλά και  στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της χώρας μας! 

 

"Πιστεύουμε πολύ σε αυτό το εγχείρημα, αφού αποτελεί κάτι ξεχωριστό και πρωτοποριακό και έχει στόχο την υγεία του παιδιού. Τι πιο σημαντικό από αυτό;"

 

 

 
1935
 

 

 

Φωτογραφίες από το εσωτερικό της Τροφούπολης

 

Το γευστικό παζλ του Κρεατούλη, ψάρεμα στη λίμνη του Ψαρούλη, ισορροπία στο λουκάνικο του Αλλαντικούλη και γκολφ με τη Λαχανικούλα, είναι λίγα μόνο από τα εκπαιδευτικά παιχνίδια μας!

 

1918

 

1919

 

Με το τεράστιο κουτάλι της Δημητριακούλας τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι για την μεγάλη θρεπτική αξία των δημητριακών.

487

 

Μαζί μας και οι Super Energy. Η τριπλή μπασκέτα τους μας μαθαίνει τις καθημερινές ανάγκες
του οργανισμού μας σε υδατάνδρακες, λίπη και πρωτεϊνες.

483

 

Στο μεγάλο λουκάνικο του Αλλαντικούλη προσπαθούμε να ισορροπήσουμε και μαθαίνουμε για τα αλλαντικά!

490

 

Στο Γκολφ της Λαχανούλας τα παιδιά παίζοντας γκολφ μαθαίνουν το πόσο σπουδαίο είναι να συμπεριλαμβάνουν καθημερινά στη διατροφή τους τα λαχανικά!

1920

 

Στην μεγάλη κατσαρόλα της Πρωτεϊνούλας τα παιδιά ξετρελαίνονται από τη χαρά τους κι εμείς βρίσκουμε την ευκαιρία να τους μάθουμε ποιοι Τροφούληδες (δηλαδή ποιες κατηγορίες τροφίμων) ανήκουν στην ομάδα της και τι προσφέρουν στον οργανισμό μας!

1921

 

1922

 

Άραγε, ποιος θα είναι ο τυχερός που θα ταξιδέψει στο διάστημα;!

1110

 

1925

 

Και όταν έρχεται η ώρα για χορό...κλείνουν τα φώτα, ανοίγει η ντισκο-μπάλα και χορεύουμε με το τραγούδι που έχουν γράψει τα "Μεταλλάκια"...!

 

617

 

pista
 

 

 

618

 

 

619

 

 

620

 

Και οι γονείς απολαμβάνουν τα χορευτικά μας παιχνίδια!

 

 

1926

 

Κάθε επίσκεψη στον παιδότοπο της Τροφούπολης (είτε είναι επίσκεψη σχολείου, είτε party, είτε επίσκεψη σε ένα απ'τα events μας) θέλουμε να μένει αξέχαστη και κάνουμε τα πάντα γι'αυτό!

Τα χαμόγελα μικρών και μεγάλων, παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών στο τέλος τωμ προγραμμάτων μας, είναι η επιβράβευση όλων εδώ στην Τροφούπολη! Του Φατούλη δηλαδή και της παρέας του...!

 

 
 happykids
 

Διαβάστε παρακάτω κάποιες εντυπώσεις εκπαιδευτικών μετά τη συμμετοχή της τάξης τους στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα!

 

1111

1112

1113

1114

1115

1116

1117

1118

1119

1120

 

Όσοι δεν μας έχετε επισκεφθεί ακόμα...σας περιμένουμε!!! :-))